Knoflook Geroosterde Broccolini – Besteed Met Pennies

Geroosterde broccolini is een eenvoudig bijgerecht (dat er elegant uitziet) en het is mals-knapperig met een heerlijke knoflooksmaak.

Dit gerecht heeft slechts een paar ingrediënten nodig en braadt in de oven voor een gemakkelijke kant.

geroosterde broccolini op een bord

Broccolini versus Broccoli

Broccolini is een kruising tussen broccoli en Chinese broccoli en heeft lange dunne stelen met roosjes aan de bovenkant. Broccolini heeft een iets zoetere aardse smaak in vergelijking met gewone broccoli, waardoor het perfect is om toe te voegen aan roerbakgerechten.

  • Broccolini is gemakkelijk te vinden in de meeste supermarkten. We vinden het meestal verpakt.
  • Net als broccoli is broccolini een superfood boordevol vezels en voeding.
  • Dit snelle en gemakkelijke gerecht is klaar in minder dan 20 minuten!

Geen broccoli?! Geen probleem! Als je geen broccolini hebt, probeer dan in plaats daarvan geroosterde broccoli te maken. Het is heerlijk!

Ingrediënten samengesteld om geroosterde broccolini te maken

Ingrediënten en toevoegingen aan geroosterde broccoli

BROCCOLINI: Kies roosjes met lange, stevige stelen die intact zijn. Verwijder eventuele bladeren en knip de uiteinden af. De kleine roosjes aan de bovenkant moeten vol en vrij van vlekken zijn. Misschien zie je wat gele bloei, dit is oké, het is gebruikelijk in Chinese broccoli.

SEIZOEN: Dit recept houdt het simpel door slechts een beetje olie en knoflook te gebruiken. Maar voel je vrij om de broccolini in andere smaakmakers te gooien of een beetje citroensap en wat geroosterde sesamzaadjes toe te voegen!

Hoe maak je geroosterde broccoli

Dit is een bijgerecht dat gemakkelijk te bereiden is:

  1. Bereid broccolini door het af te spoelen, de uiteinden bij te snijden en droog te deppen met keukenpapier.
  2. Gooi broccolini met alle ingrediënten (volgens onderstaand recept).
  3. Spreid gekruide broccolini uit op een bakplaat en rooster tot de speren zacht en knapperig zijn.

Als broccolini te gaar is, kan het droog en taai worden, dus houd het in de gaten en controleer het vroeg of je stengels dun zijn om ervoor te zorgen dat ze niet te gaar worden.

geroosterde broccolini op een pan

Beste tips voor Broccolini

  • Om te besparen op afwassen, gooi je broccolini in de zak waarin je het hebt gekocht. Voeg eenvoudig kruiden toe en schud de zak totdat de broccolini volledig bedekt is.
  • Voorkom dat de pan te vol zit, zodat de stukken van alle kanten kunnen braden.
  • Voor een extra krokant resultaat leg je de geroosterde broccolini een minuut of twee onder de grill.
  • Eet broccolini als aperitief of bijgerecht met een aantal geweldige dips zoals honingmosterdsaus of eenvoudige Hollandaisesaus.

Restjes

Bewaar overgebleven geroosterde broccolini in een luchtdichte container of zak met ritssluiting in de koelkast gedurende maximaal 4 dagen.

Onze favoriete geroosterde groenten

Heb je deze Geroosterde Broccolini geprobeerd? Laat hieronder zeker een beoordeling en een reactie achter!

Geroosterde Broccolini

Snel en super makkelijk te maken, deze Roasted Broccolini is een bijgerecht dat perfect past bij elk voorgerecht!

Volgen Uitgeven met centen op Pinterest

  • Verwarm de oven voor op 425 ° F.

  • Spoel de broccolini en schud droog. Snijd de puntjes van de broccolini.

  • Combineer olijfolie, knoflook, zout en peper. Besprenkel met broccolini en verdeel over een bakplaat.

  • Rooster de broccolini 9-11 minuten of tot ze zacht en knapperig zijn.

  • Rooster eventueel 1 minuut.

Andere toevoegingen kunnen aan de broccolini worden toegevoegd, zoals Parmezaanse kaas of citroenschil.
Als broccolini te gaar is, kan het droog en taai worden, dus houd het in de gaten en controleer het vroeg of je stengels dun zijn om ervoor te zorgen dat ze niet te gaar worden.

Calorieën: 83, Koolhydraten: 6G, Eiwit: 3G, Vet: 5G, Verzadigd vet: 1G, Meervoudig onverzadigd vet: 1G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 4G, Natrium: 316mg, Potassium: 3mg, Vezel: 1G, Suiker: 2G, Vitamine A: 1501IU, Vitamine C: 78mg, Calcium: 62mg, Ijzer: 1mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord Broccolini, hoe Broccolini te roosteren, Geroosterde Broccolini, Geroosterde Broccolini recept

Cursus Voorgerecht, Bijgerecht

Keuken Amerikaans

geroosterde broccolini en ingrediënten met tekst
close-up van geroosterde broccolini met tekst
geroosterde broccolini met tekst
geroosterde broccolini op een bord met tekst

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Laflammeblanche
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0