Vochtige courgettekoekjes met roomkaasglazuur

Geniet van de overvloed aan nazomerproducten door deze ongelooflijk vochtige courgettekoekjes te bakken!

Courgette is geweldig bij het bakken van courgettebrood tot brownies en ook geweldig om koekjes extra zacht en vochtig te maken! Deze luchtige, smeuïge koekjes worden overgoten met een heerlijke roomkaas frosting.

close-up van een stapel Courgettekoekjes met een hap uit de bovenste

Extra zachte courgettekoekjes

  • Courgette maakt bakken extra vochtig en zacht.
  • Deze zijn geweldig met of zonder glazuur.
  • Voeg je favoriete add-ins toe, van chocoladeschilfers tot noten.
  • Deze kun je van tevoren maken en goed invriezen.

ingrediënten voor courgettekoekjes

Wat zit er in Courgettekoekjes?

DEEG: Het koekjesdeeg voor dit recept bevat suiker, bloem, eieren en boter.

COURGETTE: Geraspte courgette geeft deze koekjes een extra zachte en vochtige textuur.

GLAZUUR: Roomkaas, poedersuiker en room vormen de perfecte smaakcombinatie voor courgettekoekjes! Scherp en zoet en luchtig opgeklopt, het verandert een gewoon koekje in een echte traktatie! Meng er een beetje citroen-, kokos- of esdoornextract door voor een nieuwe draai.

Andere invoegtoepassingen

  • Er zijn tal van heerlijke add-ins die courgettekoekjes nog leuker maken om te bakken en te eten! Probeer mini-chocoladeschilfers, witte chocoladeschilfers, gehakte noten of toffeestukjes!
  • Of voeg wat gedroogd fruit toe, zoals gehakte dadels, rozijnen, mango’s of kersen.

stappen voor het maken van courgettekoekjes

Courgettekoekjes maken

  1. Roomboter en suikers romig maken. Voeg eieren en courgette toe, meng goed.
  2. Klop de droge ingrediënten door elkaar. Combineer droog met nat (volgens onderstaand recept.)
  3. Laat het deeg afkoelen en bak het dan tot de randen lichtbruin zijn en de bovenkanten terugveren bij aanraking.

Zorg ervoor dat je de koekjes volledig afkoelt voordat je ze gaat glazuur. Als de koekjes warm zijn, smelten ze het glazuur. Deze zijn gematteerd met roomkaasglazuur, maar je kunt je favoriete glazuur gebruiken, van chocolade tot citroenbotercrème.

bovenaanzicht van Courgettekoekjes die op een rek afkoelen

Tips voor perfecte koekjes

  • Gebruik grote eieren op kamertemperatuur.
  • De courgette hoeft niet geschild te worden.
  • Knijp het vocht niet uit de courgette.
  • Het is belangrijk dat de koekjes afkoelen voordat ze worden gebakken, zodat ze niet te veel uitlopen.
  • Koekjesdeeg kan 24 uur voor het bakken worden bereid en in de koelkast worden bewaard.
  • Bewaar de koekjes 3-4 dagen in de koelkast of op kamertemperatuur.

close-up van courgettekoekjes met kaneelstokjes ernaast

Meer Bakken met Courgette

Ben je dol op deze Courgettekoekjes? Laat hieronder zeker een beoordeling en een reactie achter!

Courgette Koekjes

Zacht en vochtig, courgettekoekjes zijn de perfecte manier om van courgette uit de tuin te genieten.

Volgen Uitgeven met centen op Pinterest

  • Klop boter, bruine suiker en suiker met een mixer op middelhoge snelheid tot licht en luchtig, ongeveer 1 minuut.

  • Voeg het ei en de geraspte courgette toe tot alles gecombineerd is.

  • Klop bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een middelgrote kom.

  • Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten tot ze gecombineerd zijn. Koel het deeg 2 uur (of maximaal 24 uur) in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 375 ° F. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.

  • Gebruik een middelgrote koekjeslepel (ongeveer 1 ½ eetlepel) en plaats het deeg 2 inch uit elkaar op de voorbereide bakplaat.

  • Bak koekjes 10 tot 12 minuten of tot ze lichtbruin zijn en de bovenkanten terugveren bij aanraking.

  • Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.

Glazuur van roomkaas
  • Voeg roomkaas en zout toe aan een grote kom en mix met een mixer op medium tot een glad en luchtig mengsel.

  • Wissel af met het toevoegen van poedersuiker en zware room, beetje bij beetje, kloppend na elke toevoeging.

  • Eenmaal opgenomen, klop op hoge snelheid gedurende 1 tot 2 minuten tot een zijdezachte massa. Voeg indien nodig meer poedersuiker toe om de gewenste consistentie te bereiken.

  • Verdeel het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde koekjes.

  • Courgette hoeft niet geschild te worden. Gebruik het fijne formaat van een rasp om de courgette te raspen.
  • U hoeft de courgette niet uit te persen na het raspen.
  • Sla de koelstap niet over, anders verspreiden de koekjes zich te veel.
  • Deze koekjes zijn zacht en cakeachtig omdat de courgette vocht toevoegt.
  • We houden van deze met roomkaasglazuur, maar chocoladeglazuur is ook geweldig.
  • Deze zijn 3 tot 4 dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur. Als het erg warm is, bewaar ze dan in de koelkast.

Portie: 1koekje, Calorieën: 216, Koolhydraten: 32G, Eiwit: 2G, Vet: 9G, Verzadigd vet: 5G, Meervoudig onverzadigd vet: 1G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2G, Trans vet: 1G, cholesterol: 33mg, Natrium: 168mg, Potassium: 51mg, Vezel: 1G, Suiker: 25G, Vitamine A: 343IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 24mg, Ijzer: 1mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord beste Courgettekoekjes, hoe maak je Courgettekoekjes, Courgettekoekjes, Courgettekoekjes recept

Cursus Koekjes, Dessert, Snack

Keuken Amerikaans

Courgettekoekjes op een bord en in een stapel met een titel
Courgettekoekjes op een schaal met schrijven

Courgettekoekjes koelen met een titel
Courgettekoekjes op een schaal met een titel

creditSource link

Laflammeblanche
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart