Tweemaal gebakken aardappelen {Zo GOED!}

Tweemaal gebakken aardappelen zijn een favoriet bijgerecht en geweldig om van tevoren te maken (ze kunnen zelfs goed invriezen en kunnen ook bevroren worden gebakken!).

Een gepofte aardappelschaal is gevuld met romige aardappelpuree, kaas en natuurlijk spek … of maak ze zelf en voeg je favoriete toppings toe.

Tweemaal gebakken aardappelen klaar om te serveren

Tweemaal heerlijk, tweemaal gebakken aardappelen

Terwijl in de oven geroosterde aardappelen voor ons een favoriet zijn, kan ik niet anders dan dol zijn op deze dromerige dubbelgebakken aardappelen met knapperige schil en een kaasachtige aardappelvulling.

  • Tweemaal gebakken aardappelen zijn als makkelijk te maken omdat ze lekker zijn!
  • Deze kunnen worden voorbereid dagen van tevoren.
  • Ze kunnen ook worden ingevroren en direct uit de vriezer gebakken.
  • Ze zijn een goedkoop manier om een ​​menigte te voeden en je kunt alles toevoegen wat je maar wilt!

De beste aardappelen voor tweemaal gebakken

De beste aardappelen voor tweemaal gebakken aardappelen zijn roodbruin of gebakken aardappelen. De dikke schil is goed bestand tegen vulling en de aardappelen zijn zetmeelrijk en luchtig.

Natuurlijk werkt dit recept met bijna elke variëteit, maar de textuur kan iets anders zijn.

tweemaal gebakken aardappelen ingrediënten

Hoe maak je tweemaal gebakken aardappelen?

Deze combinatie van aardappelpuree en gebakken aardappelen is moeilijk te weerstaan.

  1. Bak de aardappelen, een magnetron of airfryer werken hier ook goed voor. Koel totdat je ze aankan.
  2. Snijd elke aardappel in de lengte doormidden en hol uit met een lepel.
  3. Pureer de aardappel en roer de add-ins erdoor voor een romige vulling.
  4. Vul de huiden door de vulling in de schil te lepelen of te spuiten.
  5. Bakken tot het is opgewarmd.

Tweemaal gebakken aardappelen van tevoren maken

Bereid zoals hieronder aangegeven tot de schil gevuld is met het aardappelpureemengsel. Koel helemaal af en vries in op een bakblik. Eenmaal ingevroren kunnen de aardappelen worden bewaard in een container of diepvrieszak.

BAKKEN VANUIT DIEPVRIES verwarm de oven voor op 350 ° F. Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze 35-40 minuten of tot ze goed zijn opgewarmd.

tweemaal gebakken aardappelen ongekookt in pan

Tips voor de beste tweemaal gebakken aardappelen

  • Terwijl elke aardappel zal werken, Russet of Aardappels bakken is het lekkerst in dit recept.
  • Pureer de aardappelen terwijl het warm is voor de beste consistentie.
  • Zure room en boter kunnen net genoeg vocht toevoegen, controleer de aardappelen voordat u extra vloeistof toevoegt.
  • Het toevoegen van 1/4 kop smeerbare roomkaas (elke smaak, kruid en knoflook is favoriet) is optioneel maar heerlijk.
  • Een handmixer kan maken luchtige geklopte aardappelen maar te veel mengen kan ze gomachtig maken, dus mix gewoon tot het luchtig is.
  • Zorg ervoor dat u ten minste 1/8 tot 1/4 “van een schaal overlaat, zodat de huiden niet breken of barsten.
  • Bak een extra aardappel als je die hebt voor het geval een van de schil breekt. Als je extra aardappelen hebt, kunnen de schelpen gevuld worden met extra vulling.
  • Om het vullen gemakkelijk te maken, plaatst u de voorbereide vulling in een diepvrieszak en knipt u de hoek af. Knijp het in de schelpen.
  • Zodra je aardappelschillen gevuld zijn, kunnen ze worden ingevroren of gekoeld. Om diepgevroren aardappelen te bakken, voegt u 15-20 minuten extra toe aan de baktijd.

Aardappelen zijn het ultieme comfortvoedsel, of ze nu gebakken, gefrituurd of verwerkt worden tot heerlijke aardappelpuree. Ze zijn de perfecte aanvulling op een heerlijke Slow Cooker Corn Chowder en de ster van het gerecht in Au Gratin Potatoes!

Meer aardappelrecepten waar je dol op zult zijn

Makkelijk Tweemaal Gebakken Aardappelen

Romige aardappelen met spek, kaas en groene uien goudbruin gebakken. Dit zijn de perfecte bijgerechten voor elke maaltijd!

Volgen Uitgeven met centen op Pinterest

  • Verwarm de oven voor op 375 ° F. Aardappelen wassen en met een vork prikken. Bak de aardappelen 1 uur in de oven tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen. (Aardappelen kunnen ook gebakken worden in de airfryer of magnetron).
  • Snijd elke aardappel in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees uit de aardappel en laat een “schaal achter.

  • Pureer in een kom aardappelen, zure room, boter, knoflookpoeder, zout en peper tot een gladde massa. Voeg zo nodig karnemelk of melk toe om een ​​romige textuur te creëren. Roer bieslook, spek en 3/4 kop cheddarkaas erdoor.

  • Vul elk vel met de vulling van de aardappelpuree en bedek met de resterende kaas.

  • Bak 15-20 minuten of tot het is opgewarmd en de kaas is gesmolten.

  • roodbruin of Aardappels bakken is het lekkerst in dit recept.
  • Pureer de aardappelen terwijl het warm is voor de beste consistentie.
  • Zure room en boter kunnen net genoeg vocht toevoegen, controleer de aardappelen voordat u extra vloeistof toevoegt.
  • Het toevoegen van 1/4 kop smeerbare roomkaas (elke smaak, kruid en knoflook is favoriet) is optioneel maar heerlijk.
  • Een handmixer kan maken luchtige geklopte aardappelen maar te veel mengen kan ze gomachtig maken, dus mix gewoon tot het luchtig is.
  • Zorg ervoor dat u ten minste 1/8 tot 1/4 “van een schaal overlaat, zodat de huiden niet breken of barsten.
  • Bak eventueel een extra aardappel. Je kunt het gebruiken voor het geval een van de vellen breekt. Als je extra aardappelen hebt, kunnen de schelpen gevuld worden met extra vulling.
  • Om het vullen gemakkelijk te maken, plaatst u de voorbereide vulling in een diepvrieszak en knipt u de hoek af. Knijp het in de schelpen.
  • Zodra je aardappelschillen gevuld zijn, kunnen ze worden ingevroren of gekoeld. Om diepgevroren aardappelen te bakken, voegt u 15-20 minuten extra toe aan de baktijd.

Calorieën: 222, Koolhydraten: 16G, Eiwit: 7G, Vet: 14G, Verzadigd vet: 7G, cholesterol: 36mg, Natrium: 214mg, Potassium: 412mg, Vezel: 1G, Suiker: 1G, Vitamine A: 325IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 133mg, Ijzer: 0,9mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord geladen gepofte aardappel, gevulde gepofte aardappel, tweemaal gebakken aardappel

Cursus Bijgerecht

Keuken Amerikaans

Meer recepten waar je dol op zult zijn

Instant Pot Aardappelpuree

Slow Cooker Broccoli Cheddar Gebakken Aardappelen

Hertogin Aardappelen

Knoflook Ranch Aardappelpuree

twee foto's van Tweemaal gebakken aardappelen met opschrift
tweemaal gebakken aardappelen op bord met tekst

creditSource link

Laflammeblanche
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart