Yoghurtpannenkoeken – Besteed met centen

Deze Yoghurt Pannenkoeken zijn een klein voorproefje van mijn kindertijd. Smaakvol en heerlijk deze pannenkoeken zijn net iets anders van structuur dan een traditioneel pannenkoekenrecept.

Serveer ze met een kant van Rainbow Fruit Kabobs, wat zelfgemaakte ontbijtworst en misschien een Strawberry Banana Smoothie.

stapel yoghurt pannenkoeken gegarneerd met perziken en slagroom

Familie favoriete pannenkoeken

Ooit gedacht om yoghurt in pannenkoeken te doen? Het verandert de textuur en voegt zo’n geweldige smaak toe.

  • De pittige smaak van elke fruitige yoghurt is een geweldige manier om elke dag te beginnen (perzik is mijn favoriet).
  • Deze worden goed opgewarmd, dus meng een batch of twee en geniet de hele week van het ontbijt.

Ingrediënten samengesteld om yoghurtpannenkoekjes met labels te maken

Ingrediënten voor Yoghurt Pannenkoeken

BESLAG: Zoals de meeste pannenkoeken, beginnen deze met een beslag gemaakt van typische pantry-ingrediënten zoals bloem, suiker, bakpoeder en frisdrank.

SMAKEN: Perzikyoghurt is hier superlekker, maar banaan-, aardbei-, bosbessen- of braambessenyoghurt kan er ook doorheen. Maak je eigen kenmerkende pannenkoek!

TOPPERS: Opgewarmde ahornsiroop, slagroom of vers of ingeblikt fruit is altijd een hit!

eieren toegevoegd aan pannenkoekenbeslag

Hoe Yoghurt Pannenkoeken Te Maken

  1. Combineer natte en droge ingrediënten (volgens het volledige recept hieronder). Vouw in yoghurt.
  2. Giet 1/4 kopje beslag op een verwarmde koekenpan of bakplaat en kook tot de randen zijn gestold en de kleine belletjes knappen.
  3. Draai en kook nog een paar minuten.

Serveer deze met extra fruit of yoghurt, boter en siroop. Voeg eventueel een beetje slagroom toe.

lepel mengen van alle ingrediënten voor yoghurt pannenkoeken

Perfecte Pannenkoeken

  • Niet te lang mixen het beslag, zoals een quickbread- of muffinrecept, moet het beslag een beetje klonterig zijn. Roer net zolang tot alles vochtig is.
  • Giet het beslag altijd in een voorverwarmd, ingevette pan/bakplaat om ervoor te zorgen dat cakes de olie niet absorberen. Voorverwarmen zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet uitlopen en helpt ze om goed te rijzen en bruinen.
  • Zodra de randen zijn ingesteld en de bubbels aan de bovenkant zijn gebarsten, zijn de pannenkoeken klaar om te draaien.
  • Indien batches maken, verwarm een ​​bakplaat in de oven op 200 ° F en plaats de pannenkoeken op de pan terwijl u klaar bent met koken.

drie yoghurtpannenkoekjes koken op een koekenpan

Hoe op te slaan?

Leg de gebakken pannenkoeken tussen stukjes bakpapier en bewaar ze tot 4 dagen in de koelkast of ingevroren tot 4 weken met de datum op de buitenkant. Verwarm ze opnieuw in een broodrooster, broodroosteroven, op een hete koekenpan of in de magnetron tot ze warm zijn.

Meer pannenkoeken waar we van houden

Heb je genoten van deze Yoghurt Pannenkoeken? Laat hieronder zeker een beoordeling en opmerking achter!

Yoghurt Pannenkoeken

Deze yoghurtpannenkoekjes zijn perfect licht, luchtig en vullend! Serveer met warme ahornsiroop en vers fruit voor een ontbijt waar iedereen dol op zal zijn.

Volgen Uitgeven met centen op Pinterest

  • Combineer bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout. Combineer melk en eieren in een aparte kom.

  • Giet het melkmengsel en de gesmolten boter bij de droge ingrediënten. Voeg yoghurt toe en roer tot het beslag redelijk glad is.

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur met plantaardige olie.

  • Gebruik een ¼ kopje voor elke pannenkoek en kook tot de randen zijn ingesteld en de bubbels in het midden barsten.

  • Draai om en kook nog eens 3-4 minuten of tot het midden gaar is.

  • Niet te lang mixen het beslag, het moet een beetje klonterig zijn. Roer net zolang tot alles vochtig is.
  • voorverwarmen de pan/bakplaat om ervoor te zorgen dat de cake de olie niet opneemt of te veel uitspreidt. Dit helpt ze ook om goed te rijzen en bruinen.
  • Zodra de randen zijn ingesteld en de bubbels aan de bovenkant zijn gebarsten, zijn de pannenkoeken klaar om te draaien.
  • Indien batches maken, verwarm een ​​bakplaat in de oven op 200 ° F en plaats de pannenkoeken op de pan terwijl u klaar bent met koken.

Calorieën: 98, Koolhydraten: 12G, Eiwit: 3G, Vet: 4G, Verzadigd vet: 3G, Meervoudig onverzadigd vet: 1G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1G, Trans vet: 1G, cholesterol: 25mg, Natrium: 212mg, Potassium: 106mg, Vezel: 1G, Suiker: 3G, Vitamine A: 141IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 59mg, Ijzer: 1mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord Beste Yoghurt Pannenkoeken, Hoe Yoghurt Pannenkoeken te Maken, Yoghurt Pannenkoeken, Yoghurt Pannenkoeken Recept

Cursus Ontbijt

Keuken Amerikaans

close-up van stapel yoghurtpannenkoekjes gegarneerd met slagroom met tekst
stapel yoghurt pannenkoeken gegarneerd met slagroom met schijfje verwijderd met tekst
stapel yoghurtpannenkoekjes met tekst
stapel yoghurt pannenkoeken en ingrediënten met tekst

creditSource link

Laflammeblanche
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart