Deze Teriyaki Kip Kabobs zijn een favoriet van de grill met slechts een beetje voorbereiding en een handvol ingrediënten.
Malse stukjes kip en groenten omhuld met teriyakisaus zijn gemakkelijk te maken en heerlijk! Geen gril? Geen probleem, deze kunnen ook in de oven geroosterd worden!
Een snelle en gemakkelijke maaltijd
- Dit is een geweldige kant-en-klaarmaaltijd. Marineer de kip tot 24 uur en spies en grill ze gewoon tijdens de maaltijd.
- Geladen met groenten en magere kip zijn dit een gezonde keuze voor het avondeten.
- Er zijn zoveel mogelijkheden en variaties. Gebruik elke keer groenten in de koelkast voor een andere spies.
Ingrediënten en variaties
VLEES: Deze kabobs vragen om kippenborsten zonder vel. Kippendijen zonder botten zijn ook een goede keuze. Zorg ervoor dat het vlees in hapklare, uniforme stukken wordt gesneden.
SAUS: Teriyakisaus is een zoete plakkerige saus met een vleugje pittigheid. Maak zelfgemaakt of koop een in de winkel gekocht merk. Zorg ervoor dat het merk dat je koopt dik is (zoals barbecuesaus) wanneer je de fles schudt of kantelt (sommige merken zijn dun zoals sojasaus en bedekken het vlees niet mee).
GROENTEN: Er zijn geen regels voor de groenten, maar zomergroenten worden graag gekookt op de BBQ. Champignons, uien, courgettes, kerstomaatjes en paprika’s zijn geweldige keuzes.
Wil je iets zoets toevoegen? Ananas past heel goed bij Teriyaki.
Hoe Teriyaki Kip Kabobs te Maken
Deze kabobs zijn leuk en super makkelijk te maken:
- Snijd vlees en groenten in hapklare stukjes.
- Marineer het vlees en week de spiesen in water (volgens onderstaand recept).
- Rijg het vlees en de groenten aan de satéprikkers.
- Grill tot ze gaar zijn.
Keukentips
- Gebruik in de winkel gekochte teriyaki voor een snelle maaltijd. Voeg een scheutje sinaasappelsap of sinaasappelschil, wat verse gember of sesamzaadjes toe voor wat extra smaak.
- Snijd de groenten in hapklare stukjes. Niet te klein, anders vallen ze van de spies, en niet te groot, anders duurt het te lang om te garen.
- Als je houten spiesen gebruikt, week ze dan in water terwijl de kip marineert. Zo voorkom je dat ze aanbranden op de barbecue.
- Als u geen toegang heeft tot een grill, kunnen deze ongeveer 6-7 minuten per kant op een hoogte van 4-6 van de grill worden geroosterd.
Wat past bij kipspiesjes teriyaki?
Deze kipspiesjes gaan heerlijk met een kant van broccoli of Szechuan sperziebonen en een kom eenvoudige rijst. Ze passen ook uitstekend bij een verse Aziatische slaw of Aziatische noedelsalade. Of geniet van deze spiesjes alleen als een eenvoudige maaltijd!
Restjes bewaren
- Deze kabobs kunnen 1 dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard.
- Kabobs kunnen worden gemaakt en ingevroren. Sommige groenten, zoals champignons en tomaten, kunnen echter niet zo goed worden ingevroren.
- Rauwe kabobs zijn drie maanden houdbaar in de vriezer. Laat ze een nachtje in de koelkast ontdooien voordat je ze gaat bakken.
Beter dan afhalen
Heb je deze Teriyaki Chicken Kabobs gemaakt? Laat hieronder een beoordeling en een reactie achter!
Teriyaki Kip Kabobs
Deze Teriyaki-kipkabobs zijn sappig, smaakvol en boordevol verse groenten!
Volgen Uitgeven met centen op Pinterest
-
Combineer kipfilets en kopje teriyakisaus in een kom en marineer gedurende 1 uur of maximaal 24 uur.
-
Als je houten spiesen gebruikt, week ze dan minstens 30 minuten in water.
-
Verwarm de grill voor tot middelhoog (ongeveer 375 ° F).
-
Rijg de kip en groenten aan spiesjes en gooi de marinade weg.
-
Grill, bedruip af en toe met de resterende saus, gedurende 12-16 minuten of tot de kip gaar is en 165 ° F bereikt.
- Gebruik in de winkel gekochte teriyaki voor een snelle maaltijd. Voeg een scheutje sinaasappelsap of sinaasappelschil, wat verse gember of sesamzaadjes toe voor wat extra smaak.
- Snijd de groenten in hapklare stukjes. Niet te klein, anders vallen ze van de spies, en niet te groot, anders duurt het te lang om te garen.
- Als je houten spiesen gebruikt, week ze dan in water terwijl de kip marineert. Zo voorkom je dat ze aanbranden op de barbecue.
- Als u geen toegang heeft tot een grill, kunnen deze ongeveer 6-7 minuten per kant op een hoogte van 4-6 “van de grill worden geroosterd.
Calorieën: 274, Koolhydraten: 15G, Eiwit: 40G, Vet: 5G, Verzadigd vet: 1G, Meervoudig onverzadigd vet: 1G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1G, Trans vet: 1G, cholesterol: 109mg, Natrium: 2045mg, Potassium: 1031mg, Vezel: 2G, Suiker: 12G, Vitamine A: 2013IU, Vitamine C: 89mg, Calcium: 39mg, Ijzer: 2mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord Teriyaki Kip Kabobs, Teriyaki Kip Spiesjes
Cursus Kip, Diner, Voorgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch
creditSource link