Romige Knoflookpasta – Besteed Met Pennies

Dit Romige Knoflookpasta is een favoriet omdat het zo stevig, kaasachtig is en een heerlijke knoflooksmaak heeft.

Het beste van alles is dat dit pastarecept binnen enkele minuten klaar is (letterlijk!). Voeg wat rotisserie-kip of zelfs gegrilde garnalen of sint-jakobsschelpen toe.

romige knoflookpasta in een kom met goudkleurig keukengerei

Pasta van 20 minuten

  • Weinig tijd? Dit supersnelle pastagerecht is restaurantkwaliteit zonder van huis te gaan.
  • Het is een heel gemakkelijk recept dat is budgetvriendelijk voor elke avond van de week.
  • De mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg gekookte of overgebleven groenten zoals asperges, groene erwten of broccoli toe. Roer de gesnipperde kip, rookworst of andere overgebleven eiwitten erdoor.

Ingrediënten samengesteld om romige knoflookpasta te maken

Ingrediënten voor Romige Knoflookpasta

PASTA: Elke medium pasta is geweldig, maar probeer er een te kiezen met gaten, buizen of ribbels om de romige knoflooksaus vast te houden. Penne, mostaccioli, schelpen, fusilli of rotini werken goed.

KNOFLOOK: Verse knoflook is onze favoriet in dit recept. De kruidnagels moeten worden gehakt of gebruik een knoflookpers om het snel te maken. Als je geen verse knoflook hebt, kun je knoflookpoeder gebruiken, maar de smaak is subtieler (je hebt ongeveer 1 theelepel nodig of naar smaak).

Als je geroosterde knoflook wilt gebruiken, heeft deze een zoetere mildere smaak (je moet de hoeveelheid verhogen).

SAUS: Boter, zware slagroom, kippenbouillon en gesmolten Parmezaanse kaas geven deze saus een rijke en romige textuur. Zorg ervoor dat je slagroom (of slagroom) gebruikt, zodat de saus goed indikt.

pasta in een pan met romige knoflooksaus

Romige Knoflookpasta Maken

  1. Pasta bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Niet spoelen.
  2. Kook ondertussen knoflook en bloem in boter tot ze geurig zijn (volgens onderstaand recept). Voeg slagroom en kippenbouillon toe en laat 5 minuten sudderen.
  3. Pasta en Parmezaanse kaas toevoegen.

romige knoflookpasta in een grijze pan

Wat te serveren met romige knoflookpasta

Romige knoflookpasta is een publieksvriendelijk recept dat bij zoveel kanten en salades past. Knoflook Kaas Toast, broodjes of zelfs focacciabrood zijn altijd heerlijk bij pasta.

Omdat dit gerecht rijk is, kun je er een frisse salade of wat verse groenten aan toevoegen, zoals geroosterde bloemkool, asperges of gestoomde broccoli.

romige knoflookpasta in een kom

Onze favoriete pastagerechten

Hield je familie van deze Romige Knoflookpasta? Laat hieronder zeker een beoordeling en een reactie achter!

Romige Knoflookpasta

Deze romige knoflookpasta is een budgetvriendelijk gerecht dat in 20 minuten klaar is!

Volgen Uitgeven met centen op Pinterest

  • Kook de pasta in een grote pan met gezouten water gaar.

  • Smelt ondertussen boter op middelhoog vuur in een koekenpan van 10 “. Klop knoflook en bloem erdoor en kook tot het geurig is, ongeveer 30 seconden.

  • Voeg snel slagroom en kippenbouillon toe. Laat sudderen tot het verwarmd en licht ingedikt is, 3-5 minuten.

  • Pasta afgieten maar niet afspoelen. Voeg toe aan het roommengsel.

  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Als je geen verse knoflook hebt, kun je deze vervangen door 1 theelepel knoflookpoeder (of meer of minder naar smaak).
Zorg ervoor dat de room slagroom of slagroom is, zodat de saus goed indikt.
Het is belangrijk om de saus in een koekenpan (minstens 10 “breed) te koken, zodat hij goed indikt, hij vermindert niet zo goed in een pan.
Als je geen koekenpan hebt, moet je de saus misschien langer laten sudderen of een maizena-brij toevoegen om hem te binden voordat je de pasta en kaas toevoegt.
Spoel de pasta niet af, het zetmeel helpt de saus vast te houden.
Gekookt vlees zoals kip of garnalen kan worden toegevoegd.

Calorieën: 773, Koolhydraten: 90G, Eiwit: 25G, Vet: 34G, Verzadigd vet: 21G, Meervoudig onverzadigd vet: 2G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 9G, Trans vet: 1G, cholesterol: 102mg, Natrium: 632mg, Potassium: 348mg, Vezel: 4G, Suiker: 3G, Vitamine A: 1134IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 357mg, Ijzer: 2mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord beste romige knoflookpasta, romige knoflookpasta, romige knoflookpasta recept, hoe maak je romige knoflookpasta

Cursus Diner, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Pasta

Keuken Amerikaans

romige knoflookpasta in een witte kom gegarneerd met peterselie met tekst
romige knoflookpasta in een witte kom met tekst
romige knoflookpasta in een kom met tekst
romige knoflookpasta en ingrediënten met tekst

creditSource link

Laflammeblanche
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0