Appeltaartjes – Besteed met centen

Appeltaartjes zijn de perfect draagbare manier om van een mini-appeltaart te genieten!

Dit recept heeft een warme, gekruide appeltaartvulling verpakt in een schilferige korst. Het is een voorproefje van de herfst, dat is makkelijker dan taart!

vergulde Apple Hand Pies met een appel in de rug

Een eenvoudig recept voor handtaart

  • Handtaarten zijn gemakkelijk te maken en leuk om warm of koud te eten.
  • Ze zijn leuk om aan te passen. Maak verschillende smaken appeltaarten met karamel, cranberry of andere soorten fruit die je leuk vindt!
  • Maak dit als een snelkoppelingsrecept door in de winkel gekochte korst- en taartvulling te gebruiken of maak je eigen recept voor een zelfgemaakte versie.
  • Veel manieren om deze kleine taarten te koken! Probeer ze gebakken of aan de lucht gebakken, of gebruik zelfs een broodroosteroven.

ingrediënten om Appeltaartjes te maken

Ingrediënten in Appeltaart

Maak dit helemaal opnieuw of met een snelkoppeling!

APPELS Dit recept vraagt ​​om appeltaartvulling en je kunt het zelf maken of een blikje kopen. Als je appeltaartvulling koopt, snijd de appels dan in stukjes voordat je ze aan de korst toevoegt.

KORST Bereide taartbodem of zelfgemaakte korst kan worden gebruikt. Rol het gewoon uit en snijd het in cirkels.

KRUID Kaneel- of appeltaartkruiden voegen het perfecte beetje warmte toe aan dit recept. Gebruik in plaats daarvan kaneelsuiker voor een extra zoete dosis smaak!

variaties

  • Gebruik een taartvulling voor dit recept, zoals perziken, bosbessen, of vul ze zelfs met aardbei-rabarber.
  • Bladerdeeg is ook een optie en zal resulteren in een dessert dat meer op een omzet lijkt.
  • Besprenkel met een snelle en gemakkelijke glazuur gemaakt met poedersuiker en melk of water, indien gewenst.

deeg en taartvulling op een bord

Hoe maak je handtaarten

Dit is het gemakkelijkste recept om te maken, en de kleintjes vinden het heerlijk om te helpen bij het bakken (en eten) van klein voedsel dat precies zo groot is als hun formaat!

  1. Rol de taartbodems uit en snij in cirkels.
  2. Voeg vulling toe aan het midden van elke cirkel, vouw het deeg erover en druk de randen aan met een vork.
  3. Snijd spleten in de bovenkant en bak volgens onderstaand recept tot ze goudbruin zijn.

Deze kunnen ook in batches op 350 ° F gedurende ongeveer 8-10 minuten in een luchtfriteuse worden gebakken.

Handgebak ongebakken

Opslaan

Appeltaartjes uit de hand zijn tot 4 dagen houdbaar in de koelkast, maar hoe eerder je ze opeet, hoe beter!

Deze kleine desserts zijn ook zeer vriezervriendelijk. Wikkel elke taart eenvoudig in plasticfolie en bewaar in een diepvrieszak met ritssluiting. Wanneer de hunkering naar verse zelfgemaakte appeltaart toeslaat, pak je er gewoon een uit de vriezer en verwarm je hem in de magnetron, na 30 seconden omdraaien. Voor een knapperiger korstje verwarm je het in de airfryer of oven.

Handpastei gebakken in een pan

Meer taarten, alsjeblieft!

Heb je deze Appeltaartjes gemaakt? Laat hieronder zeker een beoordeling en een reactie achter!

Appeltaartjes

Apple Hand Pies is een schilferig, handbediend dessert, vol warme herfstkruiden!

Volgen Uitgeven met centen op Pinterest

  • Verwarm de oven voor op 425 ° F.

  • Snijd de appeltaartvulling in kleine stukjes en meng met kaneel. Klop het ei met melk tot gecombineerd.

  • Rol het taartdeeg uit tot ⅛ “dik en steek met een cirkelsnijder van 4 inch 10 cirkels uit.

  • Voeg 1 ½ eetlepel van de appeltaartvulling toe aan elke cirkel.

  • Borstel eierwas langs de randen en vouw het deeg om een ​​halve cirkel te maken. Gebruik een vork om de randen stevig aan elkaar te knijpen. Maak twee sleuven aan de bovenkant van de taart.

  • Bestrijk met de resterende eierwas en bak 12 minuten.

Als je appeltaartvulling kaneel bevat (of zelfgemaakt is), mag je geen extra kaneel nodig of misschien wil je gewoon een klein beetje toevoegen.
Handtaarten kunnen 8-10 minuten op 350 ° F in een luchtfriteuse worden gebakken.
Zelfgemaakte taartvulling maken

  1. Snijd en schil 4 middelgrote appels. Plaats in een ondiepe koekenpan met ⅓ kopje suiker, 3 eetlepels water, 2 eetlepels boter en water, en 1 theelepel kaneel.
  2. Dek af en kook 4-6 minuten of tot de appels zacht zijn.
  3. Combineer 4 theelepels maizena met 2 eetlepels water en voeg beetje bij beetje toe aan de sudderende appels om in te dikken. Je hebt misschien niet al het mengsel nodig.
  4. Koel volledig af voor gebruik.

Elke taartvulling kan in dit recept worden gebruikt.

Portie: 1taart, Calorieën: 269, Koolhydraten: 38G, Eiwit: 3G, Vet: 12G, Verzadigd vet: 4G, Meervoudig onverzadigd vet: 1G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 6G, Trans vet: 1G, cholesterol: 16mg, Natrium: 214mg, Potassium: 80mg, Vezel: 2G, Suiker: 8G, Vitamine A: 42IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 22mg, Ijzer: 1mg

(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)

Trefwoord Appel hand taart recept, hand taart

Cursus Toetje

Keuken Amerikaans

vergulde appeltaartjes met opschrift
gekookte Apple Hand Pies op een bakplaat met een titel
close-up van vergulde Apple Hand Pies met een titel
Appeltaartjes voor en na het koken met een titel

creditSource link

Laflammeblanche
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart