
Deze stevige, smaakvolle Crock Pot Worst Pasta zit boordevol smaak en ongeveer net zo eenvoudig als maar kan!
Op zoek naar een ‘set it and forget’-diner dat is gemaakt in de crockpot? Stevig, gezond en vol van smaak, deze worstpasta is het wekelijkse recept dat het hele jaar door van seizoen tot seizoen kan gaan!
Een Easy Crock Pot Pasta
- Pittige Italiaanse worst, groenten en pasta in tomatensaus zijn altijd een publiekstrekker, maar in één keer klaar? Ja graag! Bespaar tijd en energie en laat de crockpot al het werk doen!
- Zuinig en makkelijk om die restjes op te maken!
- Dit gerecht is zo veelzijdig! Extra groenten uit de koelkast of tuin kunnen worden gegooid.
Ingrediënten in Worstenpasta
WORST: Italiaanse worst wordt gekruid met venkelzaad en een snufje rode pepervlokken. Als je ander vlees gebruikt, zoals kipfilet of kalkoen, verhoog dan de Italiaanse smaakmakers en voeg eventueel een beetje venkel toe.
GROENTEN: Aubergine, champignons en tomaten passen perfect bij het vlees en de kruiden. Geen fan van aubergine?! Geen probleem, je kunt het overslaan en paprika of courgette toevoegen voor het laatste uur van de kooktijd.
SAUS: Tomatensaus is de ster van crockpot-worstpasta! Laat de blikjes saus en tomaten niet leeglopen
PASTA: Kies een middelgrote pasta waar de tomatensaus zich aan kan hechten en die ongeveer even groot is als de gesneden groenten. Penne, rotini, rigatoni of grotere schelpen. Voor een koolhydraatarm voorgerecht, verwijder de pasta en vermeerder het vlees en de groenten (of roer de geroosterde bloemkool erdoor).
Hoe maak je Crock Pot Worst Pasta
- Verdeel de worst en zet apart.
- Doe groenten, gekookte worst en overige ingrediënten in de slowcooker.
- Dek af en kook 8 uur laag of 4 uur hoog.
- Roer vlak voor het serveren de gekookte pasta erdoor. Strooi er wat Parmezaanse kaas over voor een cheesy topping!
Perfecte Pasta
Sommige merken pasta worden papperig of zelfs plakkerig van textuur in de slowcooker. Het liefst koken we de pasta apart en combineren we ze vlak voor het opdienen voor elke keer een perfecte pasta.
Recepttips
- Voor het beste resultaat kook je de pasta ‘al dente’ (tot de bite), zodat hij stevig blijft als hij met de andere ingrediënten wordt gemengd.
- Voeg voor een pasta Fagioli-styesoep een extra blik geplette tomaten en cannellonibonen toe.
- Bewaar wat van het pastawater voor het geval de saus moet worden ingedikt.
Hoe op te slaan?
Crockpot-worstpasta smaakt de volgende dag beter wanneer alle smaken de kans krijgen om te mengen!
Tot 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Vries koude soep in zakjes met ritssluiting met daarop de datum aan de buitenkant tot 8 weken in. Zet de bevroren soep op het vuur en kook op laag tot hij weer opgewarmd is.
Onze favoriete Crock Pot Pasta
Hield je familie van deze Crock Pot Sausage Pasta? Laat hieronder zeker een beoordeling en een reactie achter!
Crock Pot Worst Pasta
Crock Pot-worstpasta is een set-it-and-forget-it-schotel boordevol groenten, worst en kaasachtige pasta!
Volgen Uitgeven met centen op Pinterest
-
Verwijder het omhulsel van de worst en breek in grote stukken. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur bruin en zorg ervoor dat je het vlees niet te veel breekt. Giet vet af.
-
Plaats ui, aubergine, worst en champignons op de bodem van een slowcooker van 6 qt. Top met worst.
-
Combineer geplette en hele tomaten (licht geplet), knoflook, azijn en kruiden. Giet over de worst en groenten.
-
Dek af en kook op laag 7-8 uur of hoog gedurende 4 uur.
-
Kook de pasta voor het serveren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de pasta na het koken door de saus.
-
Garneer met Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Kook pasta al dente (stevig), zodat het niet te gaar wordt als het aan de andere ingrediënten wordt toegevoegd.
Worst kan worden vervangen door rundergehakt of kalkoen, je moet extra Italiaanse kruiden en een 1/2 theelepel venkelzaad toevoegen als je dat hebt. Chilivlokken kunnen worden toegevoegd.
Portie: 1.5kopjes, Calorieën: 355, Koolhydraten: 34G, Eiwit: 15G, Vet: 19G, Verzadigd vet: 7G, cholesterol: 43mg, Natrium: 557mg, Potassium: 696mg, Vezel: 5G, Suiker: 8G, Vitamine A: 201IU, Vitamine C: 13mg, Calcium: 64mg, Ijzer: 3mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en zal variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord Crock Pot Sausage Pasta, Crock Pot Sausage Pasta recept, Crockpot Sausage Pasta, hoe Crock Pot Sausage Pasta te maken
Cursus Diner, Voorgerecht, Pasta, Slowcooker
Keuken Amerikaans
Aangepast. (2018, 28 februari). Slow Cooker Tomaten & Worst Pasta. Canadees leven, Eenpansmaaltijden, 90.
creditSource link